Екологічні нотатки

Що можна переробити?

❗️ПЕТ-пляшки
маркування з номером 1 – PET (E)
тара для води, напоїв, соків.
Зверейте увагу на колір пляшок: білі, жовті і чорні – не підлягають переробці

❗️ПЕТ-пляшки
Поліетилен високої щільності
маркування з номером 2 – PEHD або HDPE флакони для ліків, кришечки, молочні пляшки ємності для шампунів, відбілювачів, миючих PEHD або HDPE

❗️Поліетилен низької щільності
маркування з номером 4 – LDPE або PEBD
сміттєві і харчові пакети, плівка, що гнуться пластикові ємності
LDPE або PEBD

❗️поліпропілен
маркування з номером 5 – PP або ПП
багаторазовий посуд, іграшки, шприци
контейнери для їжі, упаковка Tetra Pak
PP або ПП

 Що не підлягає переробці?
полівінілхлорид
маркування з номером 3 – PVC або ПВХ
віконні профілі, елементи меблів,
тара для технічних рідин
При спалюванні виділяє в повітря небезпечні отрути – діоксини

❗️PVC або ПВХ

❗️полістирол
маркування з номером 6 – PS
контейнери для яєць, піддони для м’яса,
одноразовий посуд і столові прибори
Небезпечний, особливо при горінні. Містить канцероген стирол

❗️PS
Інші види пластмаси
маркування з номером 7 – O (ther)
суміш різних пластиків або полімери
пляшечки для дітей або навіть іграшки
трубочки для напоїв і вушні палички – дуже легкі і їх важко спресовувати
O (ther)

 Як підготувати до переробки?
✅промити від залишків їжі
✅прибрати наклейки, у пляшок зняти кришки, дозатори
✅висушити
✅зменшити в обсязі: зім’яти і спресувати
✅віднести в пункт прийому вторсировини або викинути в контейнер жовтого кольору